LIFESTYLE

Hedy Lamarr, the Wireless Goddess today in your Google

Hej igen efter en lång blogg paus… :). Jag har tänkt mycket på mina läsare…
Ibland behöver jag komma in “my blues” och ta lite avstånd från allt, speciellt när det händer mycket, liksom nu flytten till ett nytt hem, kaos på  jobbet, mobilen och dator som inte funkar… plus att jag håller på att fräscha upp min sida på riktig och egentligen är under arbete. Mycket eller hur?
Men idag kändes det lite lugnare i alla fall och min blogg lust är tillbaka…Det känns bra!
Idag vaknade jag (och hela världen) med en bra nyhet från Google. Det handlar om Hedy Lamarr en gammal Hollywood skådespelare med mycket glamour som visade sig vara en mycket intelligent och bestämd kvinna. Definitivt en kvinna att beundra… Det roliga är att jag visste inte om henne tills idag och inte heller att hon har varit direkt inblandade i wireless uppfinningen. Med andra ord hon är en riktig Wireless gudinna så hon förtjänar sin hederplats mer i många andra  på Google. Håller ni inte med?
Mycket mer än en vacker ansikte…Såna människor som hon bör vara mycket mer kända för deras handlingar som har förändrat världen till ett bättre ställe, om man får säga så… 🙂
Kolla gärna nyheten från El Pais. Min favorit digital tidning, på spanska dessutom
Och här kommer videon från Google för Hedy Lamarr

(Spanish)
Hola despues de una larga pausa en el blog. En verdad cuando mi vida esta alterada por muchos cambios al mismo tiempo, siento que quiero apartarme de todo…creo que esto le pasa a bastante gente.
Y bueno, hoy me han vuelto las ganas de blogear y lo hago con una gran alegria de ver que Google hoy ha homenajeado a una mujer como pocas. La glamorosa y bella Hedy Lamarr que ademas de ser super femenina era tambien una mujer muy inteligente y decidida que ha sido la precursora de la comunicacion inalambrica como hoy tenemos el Bluetooth. Interesante verdad?. Yo no lo sabia y me parece muy interesante que Google la haya hecho este homenaje. Porque se lo merece, a que si? 🙂
Viva kvinnliga uppfinningar & Feelgood
This is Feelgood Womanhood