LIFESTYLE

Spanish Sherry event hos Boqueria, MOOD Stockholm

Hej amigos & amigas!
I måndags hade jag den äran att vara bjuden på ett event om spansk sherry från Real Tesoro på MODD Gallerian i Stockholm som vi kan kalla “den perfekta sherrys runda”, verkligen!. Vill du köpa väskor och designade prylar.
Jag kom dit med min praktikant Roxy som hade mycket trevlig också. Där träffades vi flera gamla och nya bekanta samt kompisar från spanska ambassaden… samt för första gången Miguel från Andalusien som är representant för sherry världen över. Cool! https://konstnarsforening.se/
Men nu kommer jag att berätta mer om sherry provning under kvällen som var mycket välordnad av Stellan Kramer. Vi kunde prova flera olika sherry tillsammans med passande tapas av högsta kvalitet och här kommer lite beskrivning om alla olika sherry vi fick prova så ni vet vad ni ska välja för sherry nästa gång. Förresten sherry är någonting väldigt spanskt från södra Spanien. Gott! 🙂
Först provade vi Fino Tio Mateo, torr, frisk och välbalanserad som passar perfekt som aperitif till fisk, soppor, skaldjur och ostar…så gott!. Det som var roligt med den här vinet är att man kan göra så goda drinkar också…kolla coktail bilderna! I really love it! 🙂
sen Sherry Medium Dry, halvtorr med inslag av torkad frukt och lite bränd ton…perfekt on the rocks,
sen kom Amontillado del Principe, som var mycket torr, fyllig och välbalanserad som passar perfekt som aperitif. Cool!….
Real Tesoro Royal Cream Sherry, söt, bränd smak med inslag av knäck, nötter och russin som passar perfekt till bakverk och desserter. Riktig sött! Värd att prova!
Real Tesoro Pedro Ximenez med elegant doft av russin och fikon, perfekt till desserter eller som avec. Cool!
Sen sist men inte minst, Oloroso Covadonga en välbalanserad sherry med lång eftersmak. OBS! lagrad minst 30 år!
Efter den här kvällen, känner jag mig som en riktig Sherry expert eller ska vi säga “connoisseur”… 🙂
Viva att njuta det bästa med livet!
Viva vardagslivet för alla!